1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

Δ/νση Π.Ε. Β' ΑΘΗΝΑΣ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΑ

Τη Δευτέρα 4-4-2016 το σχολείο  με τη συνεργασία του Δήμου μας  οργάνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική δράση στα πάρκα της γειτονιάς μας .Οι μαθητές με τη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας επισκέφτηκαν σημεία πράσινου της περιοχής , έβαλαν με τη βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου πινακίδες προστασίας για τα πάρκα, μάζεψαν σκουπίδια φορώντας γάντια και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους κατοίκους της περιοχής με προτάσεις για την προστασία του αστικού πνεύμονα.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν πολύ ,αφού η ενεργοποίηση τους σε θέματα περιβάλλοντος εκτός από διασκεδαστική , μπορεί να είναι   και ένας υπέροχος τρόπος συμμετοχικής μάθησης. Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν εξαιρετικά θετική, καθώς χάρηκαν βλέποντας τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία των πάρκων στα οποία και οι ίδιοι έπαιζαν μικροί.

Τα σημεία δράσης ήταν το πάρκο των Αγίων Αναργύρων, το πάρκο κάτω από την κεντρική αγορά της Νέας Ιωνίας (επί της οδού Πάρσης)   και το πάρκο δίπλα στις γραμμές του τρένου που εκτείνεται ως το 5ο Γυμνάσιο(επί της οδού Ανδρέα Κάλβου).

Ευχαριστούμε το Δήμου Νέας Ιωνίας για την  άριστη συνεργασία και ελπίζουμε στο μέλλον να  επαναλάβουμε  τέτοιες δράσεις .

 

IMAG1601 1

 Καλώς ήρθατε στον δικτυακό χώρο του σχολείου μας .

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας του νομού Αττικής αποτελεί το πιο ιστορικό σχολείο του δήμου

μας. Χτισμένο από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες που κατοίκησαν στην Ν.Ιωνία μετά την

μικρασιατική καταστροφή, διατηρεί, ακόμα και μετά τις εργασίες αποκατάστασης των υλικών

ζημιών από το σεισμό του 1999, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ιωνίας της Μικρασίας και

αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Ακολουθώντας το μενού αριστερά μπορείτε να πληροφορηθείτε για τις δραστηριότητες του

σχολείου μας και όχι μόνο…

Καλή πλοήγηση !

 

 

..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................


............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................. 

 

                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 


Κρήτης 77, ΤΚ 14231

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : 2102799029

 ΦΑΞ : 2102799130

Δείτε την ακριβή τοποθεσία μας στον χάρτη που ακολουθεί

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΑ