1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

Δ/νση Π.Ε. Β' ΑΘΗΝΑΣ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δραστηριότητες Ιστορίες πίσω από την προθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου ? Γ΄ τάξη, 30-5-2017

Ιστορίες πίσω από την προθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου ? Γ΄ τάξη, 30-5-2017

Στην τελευταία μας συνεργασία για φέτος με τους Υπότροφους του Ιδρύματος Ωνάση είχαμε τη χαρά να επισκεφτεί το σχολείο μας η αρχαιολόγος κ. Φλωρεντία Φραγκοπούλου και να μας παρουσιάσει το πρόγραμμα «Ιστορίες πίσω από την προθήκη του αρχαιολογικού μουσείου»

Στο πρόγραμμα γίνεται μια παρουσίαση των διαδικασιών που χρειάζεται για να εκτεθεί στο κοινό η υλική κληρονομιά. Δηλαδή γίνεται μια  περιγραφή των επιστημονικών σταδίων εύρεσης, συντήρησης, μελέτης, επιλογής και έκθεσης των αρχαίων αντικειμένων και των επιστημονικών ειδικοτήτων  των ανθρώπων που εργάζονται σ’ ένα μουσείο  (αρχαιολόγοι, συντηρητές, χημικοί, γεωλόγοι, τοπογράφοι, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, ζωγράφοι, μουσειολόγοι, υπεύθυνοι ψηφιακών συστημάτων). Με άλλα λόγια , πώς το αρχαίο αντικείμενο από το χώμα φτάνει στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου, ποιοι άνθρωποι δουλεύουν γι’ αυτό και με ποιες μεθόδους.

Η παρουσίαση άρεσε πολύ στα παιδιά, τα οποία δε σταμάτησαν να συμμετέχουν ενεργά με ερωτήσεις και παρατηρήσεις, δείχνοντας το μεγάλο τους ενδιαφέρον για την υλική πολιτιστική μας κληρονομιά και  για το μάθημα της Ιστορίας με το οποίο ήρθαν σε επαφή για πρώτη φορά φέτος στην Γ΄ τάξη.

 Βασιλική Στρατάκη

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δραστηριότητες Ιστορίες πίσω από την προθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου ? Γ΄ τάξη, 30-5-2017